Новият светия Йосиф Сталин. Снимка: БГНЕС
fallback

Комунистическата партия в Санкт Петербург ще поиска от православната църква да канонизира Йосиф Сталин за светец, ако той спечели допитването за най-велика личност в историята на Русия, съобщава британският Telegraph.

Съветският диктатор, който е обвинен в избиването на 15 милиона свои сънародници по време на 31-годишното си управление, заема второ  място в интернет вота на кампанията.

“Сталин е най-голямата личност в историята на Русия”, обяви комунистическия лидер Сергей Малинкович, който е и инициатор за канонизирането на диктатора.

“В края на XXI век икона със свети Йосиф Сталин ще има във всяка православна църква", убедено заключи Малинкович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

КОБА

преди 15 години

Христос няма да се върне на земята ама СТАЛИН трябва да се върне щото като гледам тука много недовършена работа е оставил. Избил 15млн , еб*ти ташака токолко още мн има за избиване...До всички противници на СТАЛИН: -Ох видЕли сте вие пед*ли *** .Ако се бяхте родили по негово време тогава щяхте да видите ДЕБЕЛИЯ........ То така е мн лесно седиш си вкъщи на компа и се правиш на велик ама споко ще дойде и др като него.Ще ви оправат и вас.СТАЛИН - БЕРИЯ - ГУЛАГЗА РОДИНУ ЗА СТАЛИНА

116

КОБА

преди 15 години

Христос няма да се върне на земята ама СТАЛИН трябва да се върне щото като гледам тука много недовършена работа е оставил. Избил 15млн , ташака токолко още мн има за избиване...До всички противници на СТАЛИН: -Ох видЕли сте вие *** .Ако се бяхте родили по негово време тогава щяхте да видите ДЕБЕЛИЯ........ То така е мн лесно седиш си вкъщи на компа и се правиш на велик ама споко ще дойде и др като него.Ще ви оправат и вас.СТАЛИН - БЕРИЯ - ГУЛАГЗА РОДИНУ ЗА СТАЛИНА

115

asdf

преди 15 години

I ako ne e bila SSSR amerikancite i angli4anite sa 6teli da imat vsi4ko - ех да бяха ни взели американците и англичаните вместо СССР друго щеше да е еееех.

fallback