В крайна сметка - "Не". Снимка: БГНЕС
fallback

След като ирландските избиратели отхвърлиха новия европейски договор, на Дъблин се пада да предложи решение на институционалната криза на ЕС. Това заяви португалският президент Анибал Каваку Силва.

Ирландското правителство трябва да предложи решение за преодоляване на тази трудност, решение, което да се приеме от останалите 26 държави членки, каза Каваку Силва за португалската агенция Луза.

Лисабонският договор е много важен за Европа и за нейните граждани, за да бъде сложен в чекмеджето, добави той.

Френският президент Никола Саркози от своя страна смята, че процесът на ратификация на европейския договор трябва да продължи така че инцидентът с отрицателния вот на Ирландия да не се превърне в криза, предаде АФП.

На обща пресконференция с американския президент Джордж Буш, с когото разговаря в Елисейския дворец, Саркози заяви, че ирландското „не“ е „още една трудност“. Това е политическа реалност, ирландският народ се произнесе, трябва да го приемем, изтъкна той.

Ирландското „не“ на договора от Лисабон хвърли Европа в криза, която, докато не бъде разрешена, ще пречи на ново разширяване с изключение може би на Хърватия. Това заяви председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг.

Докато договорът (от Лисабон) не е в сила, не може да бъде приета никоя страна в ЕС, с изключение може би на Хърватия, заявява Пьотеринг за германския вестник „Билд ам Зонтаг“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

революциа

преди 15 години

браво ! и ние трябва да ударим на НАЦИОНАЛИЗЪМ !!! 1300 години -единствената държава в ЕВРОПА , която си е запазила името е БЪЛГАРИЯ !!!

7

ko4o

преди 15 години

чрез европейският съюз ирландците макар и гордо спряха да мият английския ***, сега имат по 3 лири в джоба и други мият техните *** и нямат стигане. Разбира се, че трябва евро парламент, не бензина нагоре, после саркози предложил мерки, ама и ние ще намалим акциза, ако и другите го направели, в тези бързо менящи се цени и условия не мове 27 държави да умуватедна по една и по 2-3 години.

6

кутигур

преди 15 години

приятелю, в света има няколко хомогенни общност - американци, индийци, китайци. янките и китайците са на път тотално да доминират света понеже са големи общности, които говорят един език и работят всеки в своята си посока. какво прави европа? всеки дърпа към себе си, демонстрира различия, хабят се пари за преводи, напасвания към локални системи и пр. затова умните източноевропейци са в щатите, както и голяма част от западно европейските такива. ирландците се *** с проекта който ги направи хора играейки си на псевдо демокрация. хомо сапиенс е прекалено нееволюирал за демокрация. затова европа ще се напълни с минарета и пенсионери. но със запазени локални култури, демек всичките локални видове наденици, бири, вицове, псувни и прочие ще са в постоянна употреба от отделните мижави и застаряващи горди и независими общности на европа. истината е че всеки трябва да оправи всеки за да станем една кръвна група, да имаме обща наука и технологии, да бъде един голям мега купон който да пребъде до века..

fallback