Барак Обама записа името си в историята като първия чернокож кандидат номиниран за американски президент.

Той се обърна към своите съграждани „това е нашето време”, призовавайки демократите да го подкрепят, предаде Франс прес.

„Тази вечер аз мога да се изправя пред вас и да заявя, че ще бъда демократическата номинация за президент на САЩ”, каза Обама.

„Тази вечер ние отбелязваме края на историческо пътуване с началото на друго – пътуване, което ще донесе нови по-добри дни за Америка”, обеща Обама, след като стана ясно, че вече си е осигурил необходимите 2118 делегати, за да спечели демократическата номинация.

„Америка, това е нашият миг. Това е нашето време. Нашето време да обърнем страницата на политиката от миналото”, заяви сенаторът от Илинойс.

„Нашето време да донесем нова енергия и нови идеи за решаване на предизвикателствата, пред които се изправени. Нашето време за намиране на нова посока за страната, която обичаме”, подчерта той.

Снощи Барак Обама спечели първичните избори в Монтана, последният гласувал щат в най-продължителната и най-скъпоструваща кампания за номинация в историята на изборите в САЩ.

Сенатор Хилари Клинтън пък взе утешителна победа на първичните избори в Южна Дакота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase