Кръчмата „Tavern on the Green“ в нюйорския Сентръл Парк се съгласи да плати 2,2 млн. долара, за да избегне процес за сексуална и расова дискриминация, заявиха от Комисията за равни шансове при наемане на работа.

Според комисията, в ресторанта се наблюдава широко разпространеното задиряне на персонала, включително с епитети към чернокожите служители, подигравки с испанския акцент и опипване на гърдите и задните части на жените.

Действията са били извършвани на всички нива на заетост, включително от висшия ръководен персонал, съобщиха от комисията.

„Доволни сме, че това споразумение ще осигури адекватна компенсация на личностите, които са пострадали. Също така сме доволни, че работодателят взема активни мерки, за да обезпечи работно място, свободно от дискриминация“, заяви адвокатът на комисията Кам Уанг.

Парите ще бъдат преведени във фонд за жертвите на насилието, като ресторантът се задължава също да осигури гореща телефонна линия, която служителите му да могат да използват.

„Tavern on the Green“ е единичният ресторант в САЩ с най-голям приход. Над 500 000 души годишно оставят там около 34 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase