Снимка: divers.ro
fallback

Нарастващата политическа криза заплашва преговорите за членство в ЕС с Македония, предупредиха днес двама от лидерите на Групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Европейския парламент.

Маринус Вирсма и Ханес Свобода, заместник-председатели на Групата на ПЕС, призоваха всички политици в страната да работят за предотвратяването на предсрочни избори.

"Ако настоящата криза доведе до разпускане на парламента, ще бъде практически невъзможно да се гарантира изпълнението на критериите, поставени от Европейската комисия".

"Това ще създаде допълнителни затруднения пред Съвета на ЕС да определи дата за започване на преговори преди края на годината", се казва в съвместно изявление на двамата заместник-председатели на Групата на ПЕС.

Правителствена криза ще означава, че преговорите с Гърция върху спора за името също ще бъдат забавени.

"Призоваваме всички страни в политическия процес да положат усилия за избягването на правителствена криза и осигуряването на необходимите гаранции, че няма да има застой в преговорите", се казва още в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

преди 16 години

дай си живота за каквото искаш. градинката на народния е пълна с патриоти-философи, които в пийнало състояние и на приказки точат "любовни" лиги по тая велика македония.

13

Stanimir

преди 16 години

Нашите претенции към Македония не са териториални, те са любовни. Претенцията да ви обичаме без да ни се сърдите. И в Косово няма много Сърби, но те си го обичат и не го дава. А за Охридската локва бих си дал живота, защото който не е ходил не знае за каква красота става дума.

12

преди 16 години

Стоян, дефинирай ми секта? Дефинирай зависим от секта? Сега дефинирай македонец, ама с уважение към тази нация и хората, които я представлят, независимо от собствените си политически и религиозни убежения. Като се научиш на това, тогава давай мнения.

fallback