Снимка: arikiart.com
fallback

Правите твърде малко секс? Вече не е като в началото? А какво да кажат жените в Иран, където сексът е табу?

Техните проблеми са същите, но негодуванието им е „мълчаливо“.

И няма как да е иначе, щом не се прави разлика между секса за удоволствие и този, който се прави, за да се роди дете.

Оказа се факт. Сексуалната неудовлетвореност на жените е главната причина за 50 % от разводите в Иран. Тази печална статистика беше обявена на Третата национална конференция в Техеран на тема „Семейство и раждане на деца“, съобщава агенция AKI.

Първите две конференции бяха озаглавени „Семейство и сексуално здраве“, но президентът на Ислямската република Махмуд Ахмадинежад настоя думата „сексуално“ да бъде заменена с неутралното „раждане на дете“.

Решението да се промени името на конференцията предизвика гнева на някои религиозни лидери в страната.

„Мога да допусна, че нашият президент не разбира разликата между секса и раждането на деца. Това, което ме удивлява, е, че нито един човек в неговото Министерство на здравеопазването не вижда разликата между секса заради самия секс - който носи удоволствие, и секса с намерение да се появи дете“, заяви религиозният лидер Махди Кхазали.

Според данните, представени на конференцията, 68,1 % от разведените иранки заявяват, че са загубили сексуален интерес към партньора няколко месеца след сватбата.

Други изследвания показват, че 59.1 % от представителките на нежния пол в Иран изпитват ужас, щом им се налага да правят секс със съпруга си.

66.8 % чувстват, че просто са използвани като „източник на сексуално удовлетворение“,а 63.9 % изобщо не знаят какво удоволствие могат да получат от секса и никога през живота си не са изпитвали оргазъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

преди 16 години

ти кога си рисуваш мустачките на Хитлер за да обиждаш на такава етническа основа, преди или след като сутрин си пиеш кафето?

62

123456

преди 16 години

Горната статия явно не е само за иранките, но и за туркините .......

61

преди 16 години

гний ти в някоя панелка на осмия етаж, крачи из калните надупчени улици и злобей от дъното на душата си, докато аз хлебарката, говореща езици, обиколила света, срещнала истински умни и качествени хора и живееща европейски живот в ЕВРОПА, не в "европейска" България, представям твоите интереси пред онези които преди години сглупиха и Ви обещаха членство в ЕС! наздраве и благодаря за шанса!!!

fallback