Правите твърде малко секс? Вече не е като в началото? А какво да кажат жените в Иран, където сексът е табу?

Техните проблеми са същите, но негодуванието им е „мълчаливо“.

И няма как да е иначе, щом не се прави разлика между секса за удоволствие и този, който се прави, за да се роди дете.

Оказа се факт. Сексуалната неудовлетвореност на жените е главната причина за 50 % от разводите в Иран. Тази печална статистика беше обявена на Третата национална конференция в Техеран на тема „Семейство и раждане на деца“, съобщава агенция AKI.

Първите две конференции бяха озаглавени „Семейство и сексуално здраве“, но президентът на Ислямската република Махмуд Ахмадинежад настоя думата „сексуално“ да бъде заменена с неутралното „раждане на дете“.

Решението да се промени името на конференцията предизвика гнева на някои религиозни лидери в страната.

„Мога да допусна, че нашият президент не разбира разликата между секса и раждането на деца. Това, което ме удивлява, е, че нито един човек в неговото Министерство на здравеопазването не вижда разликата между секса заради самия секс - който носи удоволствие, и секса с намерение да се появи дете“, заяви религиозният лидер Махди Кхазали.

Според данните, представени на конференцията, 68,1 % от разведените иранки заявяват, че са загубили сексуален интерес към партньора няколко месеца след сватбата.

Други изследвания показват, че 59.1 % от представителките на нежния пол в Иран изпитват ужас, щом им се налага да правят секс със съпруга си.

66.8 % чувстват, че просто са използвани като „източник на сексуално удовлетворение“,а 63.9 % изобщо не знаят какво удоволствие могат да получат от секса и никога през живота си не са изпитвали оргазъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase