Снимка: doyoureallyknowyourneighbor.com
fallback

Обществената палата на Русия възнамерява да инициира законодателни промени, насочени към борба с педофилията, включително такива, които допускат прилагане на химическа кастрация.

"Планираме да внесем в ресорната комисия на Държавната Дума пакет законодателни инициативи, включително може би за въвеждане на мярка като химическа кастрация, на лица, осъдени за сексуални престъпления срещу малолетни и непълнолетни", съобщи за Интерфакс Анатолий Кучерена от Обществената палата.

Говорейки за личното си отношение към проблема с кастрацията на педофилите, Кучерена поясни:

“От една страна, като адвокат, аз съм, разбира се, срещу всякакви мерки за физическо въздействие, още повече, че в такива случаи не са изключени съдебни грешки и злоупотреби. От друга страна обаче, като човек, като гражданин, баща на малолетно дете, разбирам, че трябва да бъдат предприети някакви радикални мерки за борба с отрепките, които насилват и убиват деца”, каза той.

Припомняме, че според Следствието към Руската прокуратура броят на престъпленията на сексуална основа, при които са засегнати деца, се е увеличил рязко в страната,  в резултат на което, през 2007 г., са загинали 2500 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

jabata

преди 16 години

eto edno dobro ne6to koeto moje da se vavede. deputati nedeite spa ami vzemete go glasuvaite. ili vi e 6ube :))

9

Mimoza

преди 16 години

Vijte tova ! Koito mrazi pedofilite shte se izkefi :

8

преди 16 години

Браво!Ръкопляскам!!!Както казаха-за всички видове изнасилвания.Може и срещу хора с ненормални сексуални влечения!

fallback