Обществената палата на Русия възнамерява да инициира законодателни промени, насочени към борба с педофилията, включително такива, които допускат прилагане на химическа кастрация.

"Планираме да внесем в ресорната комисия на Държавната Дума пакет законодателни инициативи, включително може би за въвеждане на мярка като химическа кастрация, на лица, осъдени за сексуални престъпления срещу малолетни и непълнолетни", съобщи за Интерфакс Анатолий Кучерена от Обществената палата.

Говорейки за личното си отношение към проблема с кастрацията на педофилите, Кучерена поясни:

“От една страна, като адвокат, аз съм, разбира се, срещу всякакви мерки за физическо въздействие, още повече, че в такива случаи не са изключени съдебни грешки и злоупотреби. От друга страна обаче, като човек, като гражданин, баща на малолетно дете, разбирам, че трябва да бъдат предприети някакви радикални мерки за борба с отрепките, които насилват и убиват деца”, каза той.

Припомняме, че според Следствието към Руската прокуратура броят на престъпленията на сексуална основа, при които са засегнати деца, се е увеличил рязко в страната,  в резултат на което, през 2007 г., са загинали 2500 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase