Снимка: imageshack.us
fallback

Над 50 % от гражданите на Сърбия се изказват в полза на приемането на страната в евроатлантическите структури.

В същото време половината от анкетираните сърби са на мнение, че суверенитетът и териториалната цялост „на всяка цена“ са основен национален приоритет в процеса на интеграция.

Това показват данните от проучване, извършено от „Медиа Галъп“ по поръчка на Атлантическия съвет в западната ни съседка.

За териториалната цялост на страната “на всяка цена” са се обявили 50 % от анкетираните, а 36,4 % посочват, че главният интерес на Сърбия в процеса на евроатлантическа интеграция е да се включи в процеса, приемайки условията. 

13,6 % не могат да изберат между тези две позиции, пише местният вестник “Блиц”.

Около 59 % от интервюираните подкрепят членството на Сърбия в евроатлантическите институции, 24,4 % се противопоставят, а 17,1 % казват, че не знаят.

51,5 % от анкетираните считат, че Сърбия след десет години ще бъде вече член в евроатлантическите структури, 16,6 % - извън тях, а 31,9 % са казали, че не знаят.

Запитани какво разбират под евроатлантическа интеграция, 53,3 % от анкетираните посочват ЕС, 34 % НАТО и Партньорство за мир, следват ОССЕ и Съветът на Европа. Изследването е проведено от 7 до 12 февруари след 1 020 души на цялата територия на Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

преди 16 години

Хайде четете малко по-внимателно историята и стига с тези сърбомански изцепки!

6

НЕ на ислямизацията

преди 16 години

СЪРБИТЕ СА ДОСТОЕН НАРОД, а българите са помярска нация, която освен да угодничи и се хваща за палците пред по-силните друго не умее

5

-----

преди 16 години

Не разбирате ли, че този проблем умишлено е създаден от САЩ, за да може да се спъва развитието на региона.Европа започна да достига САЩ по икономически показатели и трябваше да се създаде гнездо на мафията, престъпността и наркотиците под формата на тази измислена държава, за да се спре просперитета на района.Нахендриха ни американците, а вие се плювайте по сайтовете, кой е сърбофирл и кой е кософил.Американците нарочно инвестираха милиони за да правите това.Сега и армията им въоръжават.

fallback