Новият флаг на Косово. Снимка: wikipedia.org
fallback

България, Хърватия и Унгария вероятно ще признаят Косово още тази сряда, пише в електронното издание на хърватския вестник “Ютарни лист”.

Според „Ютарни лист“, хърватският кабинет под ръководството на министър-председателя Иво Санадер имал нова стратегия за Косово. Той се опитвал да съгласува хърватското признаване на Косово с още някои страни от региона, така че признаването да стане в пакет.

Макар че всяка държава самостоятелно взима решение по въпроса с Косово, от хърватските дипломатически среди са обяснили, че “признаването в пакет наистина е по-целесъобразно”.

Интересен е фактът , че лидерът на Съюза на унгарците във Войводина, Ищван Пастор, също предполага, че Унгария ще признае Косово в сряда.

Български дипломатически източници заявиха, че признаването  на Косово действително се дискутира "с нашите партньори, включително посочените в информацията държави Хърватия и Унгария".

"Когато има някакво решение, то ще бъде оповестено публично", допълниха от Министерството на външните работи.

Западен дипломат, пожелал анонимност, съобщи, че „разполага със същата информация“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

преди 16 години

Сега братята сърби да се оплачат на Тито!!!

54

преди 16 години

tupi politici mrasna sgan ... i neznam kak o6te da se izrazq

53

Nacionalist

преди 16 години

Колкото и да Ви е странно и неприемливо, но Сервитьорите или Сервия/Сървия/Сърбия сами си направиха и заслужиха тази попара! Те мразят и сега Българите!!! Мразят ни!!!Помислете и сами вижте тази истина! Не се подвеждайте! ПОМНЕТЕ, ЧЕ И СЕГА ИМА БЪЛГАРИ ТАМ, КОИТО ДО ДНЕС СТРАДАТ ! ! !

fallback