Ей така вече не може. Снимка: СВ
fallback

От 1 януари 2008 година пушенето официално е забранено в баровете и други заведения във Франция и Германия, съобщи ВВС.

Осем германски провинции, включително Берлин, обявиха, че от 2008 година кръчмите и ресторантите ще станат зона, свободна от тютюнев дим.

Почти една трета от населението на Германия пуши и това накара властите в Берлин решиха да не въвеждат наредбата пълноценно в първите шест месеца и дават този период на населението за приспособяване към нововъведението.

Във Франция пък съществуващата забрана за пушене на обществени места обхвана и баровете, кафенетата и хотелите.

Френското здравно министерство обяви, че дава 24-часов гратисен период за празненствата по случай Нова година в израз на толерантност.

След това обаче всеки пушач, хванат с цигара на забранено място, ще бъде глобяван с 450 евро, а собствениците на заведения, които не докладват, че някой нарушава забраната и пуши вътре, ще се изръсят с до 750 евро.

Във Франция пушачите са 13.5 милиона при население от 60.7 милиона души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

gal

преди 16 години

abe horata v belite darjavi sa go reshili...ne triabva da se pushi na obshtestevni mesta...po hiliadi pri4ini...tova 4e tuk ne e taka zna4i 4e nie ne sme biala darjava, koeto ne viarvam da osporite...drugoto sa uprajnenia po 4esane na ezik

39

преди 16 години

ти си един пример за подражание. туй по всичко личи

38

скорошен непушач

преди 16 години

с предварителна уговорка към пушачите за това, което ще кажа. когато преди време чух от един човек да казва, че пушачите са най-наглото племе на света, му се разсърдих. след време спрях цигарите и просто разбрах какво е искал да каже. не мога да си представя, че съм миришел по този начин на околните. просто да ти се доповръща. опитайте, пушачи. може пък това да ви помогне да ги спрете.

fallback