В Рим запалянковците успяха да запалят автобус и да създадат тотален хаос. Снимка: АР
fallback

Италиански футболни фенове реагираха гневно на убийството на фен на Лацио, който бе застрелян от полицай в неделя, съобщи ВВС.

26-годишният диджей от Рим Габриеле Сандри станал жертва на „трагична грешка“, според властите. Той бе застрелян в колата си, пред ресторант на магистралата.

Инцидентът станал, докато полицията се опитвала да спре конфликт между фенове на Ювентус и Лацио.

След смъртта на младежа, мачът между Аталанта и Милан бе прекъснат, тъй като феновете се сбиха с полицаите. Насилие възникна и по време на други футболни срещи. 

По-късно стотици фенове вилняха в Рим, както и в Милано. В столицата младежите нападнаха полицаи, карабинери, както и офисите на Италианския олимпийски комитет.

Мачът между Рома и Каляри бе отложен от съображения за сигурност, тъй като тълпи от бесни футболни запалянковци се събраха пред Стадион Олимпико, изпочупиха прозорците и подпалиха няколко автомобила.

Демонстрантите успяха да блокират единия край на моста на река Тибър и отблъснаха полицаите. В хаоса феновете успяха да подпалят автобус и дори раниха няколко полицаи.   В Милано ситуацията бе подобна – офисите на държавната телевизия RAI бяха нападнати, а запалянковците нападнаха и раниха двама журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

преди 16 години

добре де станало, станало. Хаос, хаос ... каква им е целта не мога да разбера ?

5

az

преди 16 години

Абе къде си виждал по-големи *** от полицаите ?

4

преди 16 години

прав си че не еравен по-голям *** е"По-късно стотици фенове вилняха в Рим, както и в Милано. В столицата младежите нападнаха полицаи, карабинери, както и офисите на Италианския олимпийски комитет.?

fallback