Пълно фиаско претърпя още в първия ден след приемането си законът, предвиждащ въвеждането на вагони в метрото на Рио де Жанейро, предназначени изцяло за представителите на слабия пол, предаде РИА Новости. 

Повечето от представителите на другата половина на човечеството се възмутили от нововъведението и, пренебрегвайки надписите в ярки цветове „само за жени“, се качвали в специалните вагони.

Някои от попадналите в „женските“ вагони мъже явно не разбирали защо представителите на службата по безопасност вежливо ги молели да се преместят в друг вагон. Към края на деня възмущението на мъжете достигнало такива размери, че по всички маршрути на метрото не останал нито един вагон с новия надпис.

Авторът на законопроекта, депутатът от Законодателното събрание на Рио де Жанейро Жоржи Писиани, е бил видимо разстроен, че се оказало толкова сложно да убедиш мъжете да не ползват „вагоните за жени“.

Но той е уверен, че в края на краищата населението ще разбере предимствата на този проект, защото той запазва честта и достойнството на жените. Според него законът е създаден, за да могат жените да се чувстват спокойни в пиковите часове, без да се притесняват от посегателства на отделни представители на силния пол.

Дебатите за и против разделението на вагоните в метрото по полов признак поведоха самите жени, повечето от които единодушно и категорично се изказаха против нововъведението.

Общоизвестно е, че общественият транспорт е едно от най-разпространените места за запознанства. А сега как ще флиртуваме с мъже? - питат както млади момичета, така и възрастни дами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase