Във Великобритания четиригодишно момиченце, едва научилo се да си пише името, билo призованo в съда в качеството на съдебен заседател, предаде BBC.

Беатрис Бол от Бристъл получила писмо, с което я канят да влезе в състава на съдебните заседатели за процес, който започва на 5 юни.

Шокираните родители казали на властите, че дъщеря им няма да иде в съда.

Сега правителствената структура, отговаряща за разпращането на призовки с покана за ставане на съдебен заседател и градският съвет се обвиняват един друг за възникналото недоразумение.

„Приятно ми е да мисля, че Беатрис е умна за годините си, но това вече е смешно! Тя едва наскоро се научи да брои до двайсет“ - каза майката на Беатрис.

По думите й, Беатрис е могла да попадне в списъка избиратели, на основа на който се избират съдебните заседатели, защото тя случайно е вписала дъщеря си в броя на хората над 18 години, живеещи в жилището.

Осъзнавайки грешката си, Сем Бол е информирала градския съвет, който е внесъл съответните изменения и още през декември е информирал съдебните органи за това.

Но четири месеца след това Беатрис все пак е получила призовката.

Съдебните органи уверяват, че са разпратили призовките на основата на съвсем нов списък избиратели, а в същото време градският съвет твърди, че Беатрис в този списък не фигурира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase