Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията съобщи, че ръководителят на един от междуобластните центрове за медицинска и социална експертиза в Киев ще се яви пред съда по обвинение в издаване на фалшиви удостоверения за инвалидност, съобщи "Киев Индепендънт".

Според изявлението фалшивите документи са позволили на мъжете в наборна възраст да отложат мобилизацията и да пътуват в чужбина.

Центровете отговарят за установяването на степента на инвалидност след нараняване или заболяване, което се отнася както за военни, така и за цивилни лица. Те могат също така да издават разрешения за освобождаване от военна служба въз основа на здравословното състояние.

Тъй като Украйна увеличава усилията си за мобилизация, различните незаконни схеми, включващи фалшифицирани медицински документи, които помагат на мъжете да избегнат наборната служба, само се увеличават.

Служителят, чиято самоличност не се разкрива, е обвинен във фалшифициране и незаконен трафик на лица през държавната граница на Украйна. Украинските мъже на възраст между 18 и 60 години нямат право да пътуват в чужбина по време на военното положение без разрешение.

Заподозреният е фалшифицирал медицински доклади с фалшиви диагнози за мъже, които иначе биха имали право на военна служба.

Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да бъде осъден на максимална присъда до 7 години затвор.

По време на претърсванията служителите на реда са иззели над 25 000 долара и 1 600 евро в апартамента на заподозрения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Няколко неща ми се

преди 2 часа

открояват. Значи, първо сумата, която искат за напускане на страната беше около 3000 евро, което ще рече, че тоя е извозил максимум 4-5 души - нищо работа на фона на милионите, които напуснаха Украйна. Второ, защо се представя като геройство, залавянето на някой който е помагал на хората да избегнат военна служба? Интересно защо в Русия не се залавят такива хора, а?

14

Анонимен

преди 2 часа

До АнонимеН--11 ...Аве , Путин пак ли умря ?

13

Анонимен

преди 2 часа

До АнонимеН-11 Алоо , гледайте си европейските ''ценности'' , и х-американската ''демоНСтрация '' , и не се обаждайте вие !''Умрял кон , не рита'' ..

fallback