Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ, с който уволнява командира на украинските ВВС Микола Олешчук, предаде Ройтерс.

Олешчук е отстранен от поста си малко след като украинската армия съобщи, че в понеделник при отблъскването на голяма руска атака се е разбил изтребител Ф-16, а пилотът му е загинал.

"Реших да сменя командира на военновъздушните сили [...] Безкрайно благодарен съм на всички наши военни пилоти", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение. Той обаче не каза каква е причината за решението му, а само спомена, че персоналът трябва да се пази и че е необходимо укрепване на командно равнище.

Генералният щаб на украинската армия съобщи, че генерал-лейтенант Анатолий Кривоножка временно ще изпълнява задълженията на командир на ВВС.

Въоръжените сили на Украйна не оповестиха причината за разбиването на самолета. Те посочиха, че изтребителят се е разбил, докато се е приближавал към руска мишена. Олешчук каза в понеделник, че партньори от САЩ помагат при разследването на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анти-ЕС

преди 2 седмици

Зеленски-уж "Водолей", но има войнствените аспекти на Марс и Луна в Лъв, Уран в Скорпион(дето прави революциите) в 6-ти дом на враговете и работата. А асендетът му е двойствените "Близнаци" и там му планетата на късмета-Юпитер. Освен това, Слънцето и Луната му са в опозиция, което ще рече раздвояване на Съзнанието. Тази негова шизофрения се подсилва и с наркотиците, които му дават кукловодите му(както Хитлер са му давали опиати).

73

Анонимен

преди 2 седмици

Не трябваше да ръчкате руската мечка...Искахте да превърнете Велика Русия в Ирак,Либия,Сирия,само че руснаците са друга бира.Никой няма шанс срещу Русия !

72

ОтПърлХарбър ДоКурск

преди 2 седмици

Шефът на украинските ВВС не бил уволнен заради катастрофата на F-16, а заради това че не изпрати всичките еФки да се потрошат за резервни части на партизанските украински групи в на териториите на ДЛНЕрите. Ски са новия че да ги дигне сите и че изпонамета да се трошът. Всичките теа хубавци са учили в съветско-руските военни академии и заедно със Волтметъра са едно явно котило на Световния Комунистически Интернационал. Глей га само какви балъшки военнотии спретнаха,

fallback