Снимка БГНЕС
fallback

Изминалият месец юли е бил най-смъртоносният месец за цивилното население в Украйна от октомври 2022 г. насам, заяви Мисията на ООН за наблюдение правата на човека в Украйна, на фона на засиления обстрел от страна на Русия, предаде Ройтерс.

"Големият брой жертви през юли продължи обезпокояващата тенденция на увеличаване на цивилните жертви от март 2024 г. насам", отбелязва Мисията на ООН в изявление, разпространено до медиите по имейл, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 месец

Че какво лошои има в украинските градове да падат касетъчни боеприпаси? Украйна първа използва забранените касетъчни боеприпаси и рои това основно срещу цивилно население. Какво врещи? Нали толкова се горедееше с постиженията на касетъчните боеприпаси всред руското цивилно население? Той Путин тогава им каза "добре, няма проблем. И ние имаме. При това широка гама". Ама те май не му повярваха. Е сега вече му вярват.

40

Анонимен

преди 1 месец

пусни на русофила клипчета от телефони как в градове падат руски клъстер муниции и бял фосфор, и ще ти каже "актьори". пусни му путин да фъфли нещо и ще стане на крака да козирува

39

Анонимен

преди 1 месец

Аз доколкото знам рекорда е не за цивилни украинци, а за украинската армия. Понеже руснаците за започнали масово да използват касетни боеприпаси жертвите всред украинците са скочили брутално. А увеличението на броя на ранените, които ще останат инвалиди за цял живот е станало такова, че дори опитните украински войници са започнали да мислят за дезертиране или преминаване на страната на руснаците.

fallback