Снимка БГНЕС

Американските танкове Abrams не са готови за бойните условия в Украйна. Това е така, защото Русия използва различни методи за унищожаване на тези високотехнологични бронирани машини, пише Business Insider.

В интервю за изданието танкист на украинските въоръжени сили с позивна "Закон“ призна, че руските дронове остават "огромна заплаха“ за Abrams. Дори оборудването за радиоелектронна борба, монтирано на него, не може да защити бронираните машини от атаки.

Според украинеца обаче БПЛА не са единствената опасност, пред която е изправена американската бронетехника. Abrams са "лесна мишена" за оръжия, които често се използват в битка, включително противотанкови ракети и ракетни установки.

"Закон“ отбелязва, че американските машини са способни да "издържат на удар“. В същото време той подчерта, че танковете имат остра нужда от повишена защита, по-специално динамични системи като ARAT-1 или съветския аналог "Контакт-1“, пише Фокус.

Друг проблем остава броят на танковете. САЩ са доставили само 31 Abrams на украинските въоръжени сили, от които поне десет вече са унищожени, така че те не могат да бъдат използвани като танкове за пробив, но играят поддържаща роля за подкрепа и укрепване на отбранителните позиции, посочва Business Insider.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase