Снимка: архив, БГНЕС

Белгия ще се ангажира да въоръжи Украйна с 30 изтребителя F-16, като първите доставки са планирани за тази година, съобщи днес информационна агенция Белга, като се позовава на белгийския външен министър Хаджа Лабиб.

Съобщението бе направено броени часове преди посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел, където той да се срещне с представители на правителството, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Зеленски ще подпише споразумение в сферата на сигурността с белгийския премиер Александер де Кро, съобщи белгийското правителство, цитирано от Ройтерс.

Украинският лидер се опитва да гарантира допълнителна военна помощ за страната си от западните съюзници, докато силите на Киев сдържат настъплението на руските сили.

Вчера Зеленски посети Испания, която обеща тази година да предостави на Украйна военна помощ на стойност един милиард евро по силата на споразумение в сферата на сигурността между Киев и правителството на испанския премиер Педро Санчес.

Украйна подписа серия от такива споразумения със западните си партньори, които обещаха да ѝ оказват дългосрочна помощ под формата на доставки на оръжия и обучение на украински войници, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase