Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия е започнала сухопътна офанзива в района на Харков, съобщи украинското министерство на отбраната. Руските сили са напреднали около километър в североизточната украинска област, според украински високопоставен източник, цитиран от Ройтерс. Целта е да завземат поне 10 километра, за да бъде създадена буферна зона, предаде БНТ.

Oще по темата
По-рано стана ясно, че руски диверсионни групи са се опитали да проникнат през границата в Харковска област. Управителят Олег Синегубов написа в Телеграм, че украинските сили са успели да ги отблъснат и да задържат позициите си.

При руски атаки тази нощ украинската отбрана е успяла да унижощи всичките 10 дрона. В Харков са пострадали двама души и са нанесени щети по жилищни сгради.

Според анализатори с атаката при Харков Русия се опитва да открие нов фронт във военните действия, които продължават над две години. Боевете в пограничните райони на Харковска област продължават, а Киев изпрати подкрепления, посочват от военното министерство.

Същевременно украинска атака с дрон е предизвикала пожар в петролна рафинерия в руската Калужка област, предаде Ройтерс, като се позова на руските служби за справяне с извънредните ситуации. Пожарът бързо е бил потушен. При атаката няма пострадали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

3000 горящи т9 0

преди 3 седмици

офанзьива кйор фишек 1 при това празно село

107

Горящ Абрамс

преди 3 седмици

Само днес руснаците освободиха 12 села край Харков :)

106

ха ха ха

преди 3 седмици

Скоро Харков ще е руски...а укропитеците ОТНОВО ще са "победоносно и героично" отстъпили... упс, имах предвид ще са се изтеглили на по-удобни позиции. Дали ще е за три дни или три седмици... няма значение, както и няма значение клоко милиарда долара помощи ще са получили. Русия е като мечка, захапе ли веднъж няма пускане. ФАКТ е че от началото на специалната операция до днес бойните действия се водят ЕДИНСТВЕНО на украинска територия... и дрончета прелитат все по-рядко. Неоспорим факт.

fallback