Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Кремъл разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон за евентуално изпращане на западни войски в Украйна, предадоха Франс прес и ТАСС.

Oще по темата
Вчера в интервю за британското списание "Икономист" френският президент Еманюел Макрон повтори своята идея от февруари, като посочи две условия: Русия да постигне пробив на фронта и Украйна да поиска разполагане на войници.

Днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, нарече думите на Макрон "много опасни". "Франция, в лицето на (своя президент), продължава постоянно да споменава възможността за свое пряко въвличане - на терен, в конфликта около Украйна. Това е много опасна тенденция", предупреди той пред журналисти.

Говорителят на Кремъл разкритикува и британския министър на външните работи Дейвид Камерън, който вчера в Киев обеща подкрепата на страната му за Украйна да продължи "толкова дълго, колкото е необходимо", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Думите на Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия за удари на руска територия, са "директна ескалация на напрежението около украинския конфликт", изтъкна Песков. Той предупреди, че това може да застраши цялата система на европейската архитектура за сигурност.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 1 месец

Украинците си стояха тихо и кротко но този лош Путин ги нападна просто така. Обаче добрия Макрон ще отмъсти. Само че иска украинците да се бият за него. .

68

Анонимен

преди 1 месец

Мразя франция израел великобритания и САЩ. Мразя Макрон и Зеленски.

67

АзъКанъАзъ7112136860

преди 1 месец

Между роми вражество няма.Никакъв проблем междудържавен не може да бъде факта ,че ромът Макрон е във хексагонският катун,а Путин в матрьошкиният. При ромите винаги се обявяват войни,в които докато ромите зяпат отстрани невроните са на първа линия. И знаем защо е това.Ромите никога не са могли да бъдат бойци на фронта. Коства им да се събудят при въздушна тревога. Ромите не стават за нищо друго,освен за запалените пещи на Кремиковци. Та така за ромите Макрон и Путин -ортаците.

fallback