Снимка БГНЕС
fallback

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна на изненадващо посещение в Киев, където даде съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Столтенберг каза, че страните членки на НАТО са се провалили в навременната доставка на обещаната помощ за Украйна. "Сериозните забавяния в подкрепата създадоха сериозни последици на бойното поле за Украйна", заяви той, цитиран от Асошиейтед Прес.

"Липсата на боеприпаси позволи на руснаците да напреднат на фронтовата линия. Липсата на противовъздушна отбрана позволи на руските ракети да поразят целите си, а липсата на капацитет за удари в дълбочина позволи руснаците да концентрират повече сили", каза Столтенберг.

Зеленски каза, че новите доставки вече са започнали да пристигат, но с бавни темпове.

"Процесът трябва да бъде ускорен", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

ddd

преди 1 месец

До 82-ОМБРМного се кефя на такива малоу...м...ници. Колко самолета има в една ескадрила, колко оръжие носят, какви щети ще нанесат и разбира се - онези чинно ще чакат да ги ударят с невидимите самолети, които стари съветски установки свалят. Мир трябва не война диванни пишлемета не пипали автомат и помирисали кубинки.

77

Анонимен

преди 1 месец

Подкрепям Украйна,но снимката е нелепа!То и поведението натовски,но нейсе.Показвайте Столтенберг отделно за по-голяма естетика,поне на ръст го докарва Дано ако се стигне до нови президентски избори в Украйна,заложат и категорията за що-годе някаква височина и харизматичност.Не и отива на тази смела държава този типаж.

76

Анонимен

преди 1 месец

А за това че забърка Украйна в тази прокси война кога ще се извини?

fallback