Снимка БГНЕС

Правителството осигури 40 милиона лева за боеприпаси и горива за бойната подготовка на Българската армия. По време на днешното си правителствено заседание служебният кабинет е приел постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2024 г., съобщават от правителствената пресслужба.

По-рано днес в своя позиция от министерството за пореден път подчертаха, че България няма да изпраща военнослужещи на територията на Украйна.

"Такова предложение никога не е било на дневен ред", категорични са от министерството и и уточняват, че решение за изпращане на военнослужещи извън страната би могло да вземе единствено Народното събрание.

"Припомняме, че в изпълнение на решение на Народното събрание, страната ни е заявила участие в тренировъчната мисия на Европейския съюз за подпомагане на Украйна.

Подготовката на личния състав се провежда на територията на Федерална република Германия, Република Полша и други страни членки на ЕС. В рамките на тази мисия се предвижда и обучение в България на бойни санитари - до 60 души за една година", посочват от МО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase