Снимка: БГНЕС
fallback

Германия ще предостави още една система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" (Patriot) на Украйна, за да укрепи отбраната ѝ срещу Русия, обяви германското министерство на отбраната, цитирано от ДПА.

Системата ще бъде взета от запасите на германските въоръжени сили и ще бъде предадена незабавно, обявиха от ведомството.

"Руският терор срещу украинските градове и инфраструктурата на страната причинява неизмерими страдания", се казва в изявление на министъра на отбраната Борис Писториус, цитирано от БТА.

Германия досега е доставила две системи "Пейтриът" в Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на Германия за изпращането на системата "Пейтриът" "в критичен момент", предаде Ройтерс.

"Продуктивен разговор с германския канцлер Олаф Шолц. Призовавам всички други лидери на партньорски страни да последват този пример", заяви Зеленски в своя публикация в приложението "Телеграм".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

R.A.T.M

преди 4 седмици

Пейтриът не е панацея както джавелините, хамарс, атакамс, целия зоопарк танкове, байрактари и други дронове. Запада само се прави, че помага на час по лъжичка. Американското ПВО работи само срещу ракети произведени преди моето раждане. Като пуснат едно ято дронове и ракети и ПВО системата заспива завинаги заедно с дузина офицери и персонал.

114

Анонимен

преди 1 месец

Е то пък цяла една система.... Е по лекичко де...

113

Анонимен

преди 1 месец

Тази година Путин ще ръководи парада от бункера. Руския военен флот ще го гледаме на холограми.))))

fallback