Снимка БГНЕС

"Изявленията на Запада за предполагаеми планове на Русия да атакува Европа след Украйна имат за цел да сплашат собствените им граждани". Увереност в това изрази държавният глава на Руската федерация Владимир Путин в рамките на среща с военни пилоти в Творжок, Тверска област, предава РИА Новости.

"Това е пълна глупост - възможността за атака срещу някои други страни, срещу Полша, балтийските държави, плашат и чехите. Просто глупости. Просто друг начин да измамят гражданите си и да източат допълнителни пари от хората, да ги принудят да поемат това бреме на раменете им, това е всичко“, коментира Путин, цитиран от Фокус.

По думите му "сателитите на САЩ се страхуват от голяма, силна Русия“, въпреки че притесненията им са напразни. "Нямаме никакви агресивни намерения спрямо тези държави“, подчерта руският президент.

Русия няма да воюва с НАТО, разликата във военните разходи на Москва и тези на страните-членки е голяма, допълни още Путин. Той припомни, че през 2022 година САЩ са похарчили 811 милиарда долара за военни разходи, а Русия - 72 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase