Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски днес удостои бившия главнокомандващ украинските въоръжени сили Валерий Залужни със званието "Герой на Украйна", след като популярният генерал бе заменен при най-сериозната промяна на ръководството от началото на войната досега, предаде Ройтерс, като се позова на указ, публикуван на сайта на президента.

Oще по темата
Залужни, смятан за национален герой заради начина, по който ръководи усилията на Украйна да отблъсне пълномащабната руска инвазия, вчера бе заменен с досегашния командващ сухопътните войски Олександър Сирски.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Виц

преди 3 месеца

Герой на Русия. Руснак рибар хванал златната рибка. Пусни ме и ще ти изпълня едно желание. Пуснал я той, а рибката пита : Какво е твоето желание ? Да стана герой на Русия. Нямаш проблем , казала рибката и го изпратила сам на фронта с два пистолета , срещу пет украински танка. Вица е руски , не е мое творение.

17

Анонимен

преди 3 месеца

за цял ден за стария само 17 а за новия 50 поста.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Никой президент или правителство от Втората световна не е награждавал с каквото и да е медалче който и да било свой генерал защото на зад водил армията стремейки се да стигнат по=предни позиции. Тази награда е гавра срещу Залужни. Ако не го бяха сменили след седмица зелето щеше да поиска да го разстреля защото руската реч ще се чува през прозорците в жил блоковете на Харков, Киев, Николаев и Херсон. Изглежда руснаците ще барнаи Дунавската делта и ще разчистят реката от Еуйска мърсотия.

fallback