Снимка: БГНЕС
fallback

На 29 януари украинският президент Володимир Зеленски е казал на своя главнокомандващ генерал Валерий Залужний, че го уволнява. Този ход може да доведе до сътресение в редиците на украинските военнослужещи, които изпитват трудности на бойното поле.

Засега Залужний остава на поста си, но се очаква официален президентски указ да потвърди отстраняването му близо две години след руската инвазия и в момент, когато силите на Москва изглежда печелят стратегическата инициатива в някои части на фронта, съобщи "The Washington post".

На 29 януари говорителят на Зеленски, Серхий Никифоров, отрече Залужний да е бил уволнен.

"Няма тема на разговор", каза Никифоров. "Няма заповед. Президентът не е уволнил главнокомандващия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Кукунела 100 гривни

преди 7 месеца

Може и да е... А може и да не е! Няма заповед,само клюки споделени от бабите пред блока.Бг джурнаГлистка,баце! Оттук оттам подочуто,недоразбрано,полуистина,не съвсем лъжа,предположено,вероятно,може би,едва ли не... Няма дъно - направо пропадате в бездната! За 100 гривни давате навсякъде...

52

Тежка дрогга

преди 7 месеца

Зеленски може и да е уволнил Залужний ... Ама нито Залужни знае дали е уволнен... нито Зеленски си спомня дали го е уволнил . Уговорили са се да "напудрят нослетата" с бело в кеенефа на Президентството и да я обсъдят тая работа .....

51

Анонимен

преди 7 месеца

Нещо се случва в Украйна! Властта там се променя! Украинците си повярваха много и гърмят в покрайнините на Русия,сякаш са в Украйна!-:) Нямат " мускули", ама показват такива!Русия Ще ви трае още много малко! И после ще става каквото ще става!

fallback