Снимка: Bloomberg L.P.

Руски военни се оплакват в каналите в Telegram от качеството на севернокорейските снаряди, съобщава The Moscow Times. Изданието цитира приближения до разформированата ЧВК "Вагнер" канал Gray Zone, в който се отбелязва, че артилерийските снаряди, които Русия получи от Пхенян, са с лошо качество на барута и не стигат до целите си.

Още по темата
Снарядите от Иран са "не лоши", коментира и "Портфель Генштаба", но проблемът е, че оставят в дулата на оръдията сажди, които трябва редовно да се почистват.

Заради качеството севернокорейските снаряди се използват в случаи, когато точността няма никакво значение - важното е просто снарядът да излезе от дулото, отчита още Grey Zone.

Могат ли гладуващите пхенянски работници да създадат ултрамодерни оръжия-чудо, ако не са в състояние да сглобят прост снаряд, разсъждава и военният кореспондент Larkin (Алексей Ларкин), който е сътрудник на WarGonzo. Основателят на този проект Семьон Пегов получи награда за храброст от руския президент Владимир Путин в края на 2022 г.

Американското военно разузнаване съобщи около новогодишните празници, че има данни, че руските военни са използвали балистични ракети KN 23 в Украйна. По-късно и анализи на останки от ракети в Харков установиха, че действително са използвани севернокорейски ракети с малък обсег на действие.

След 10 дена пауза в ранните часове срещу 13 януари Русия отново предприе мащабна ракетна атака. Целите са основно в южните части на Украйна и на запад - в Лвов, Ивано-Франкивск и Тернопилск, като в арсенала отново са ракети "Кинжал" и крилати ракети от типа Х-101/Х555/Х-55.

Въздушната тревога е отменена и се оценяват нанесените щети, посочиха от ВВС.

Целия материал четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase