Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Украйна не е постигнала успех в опита си да осъществи десантна операция в Херсонска област, предаде Ройтерс.

"Всички опити на украинските въоръжени сили да проведат десантна операция в Херсонското направление се провалиха. Благодарение на активните и професионални действия на нашите военнослужещи от морската пехота, силите за специални операции на украинските войски понасят колосални загуби", каза Шойгу.

По-рано днес руското отбранително ведомство заяви, че авиационни и артилерийски части са осуетили опитите на украинската армия да установи контрол върху по-големи територии на източния бряг на река Днепър и да отвоюват острови в устието ѝ в Южна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

215

Анонимен

преди 5 месеца

Да ве и за това криеха като мишки пак че е имало десант отвъд Днепър и те нямат загуби а само приходи. И квоо, самая могучия след година и половина пълномащабна война дори Херсон не са превзели който е на 100тина километра от Крим и не контролират изцяло нито една област от анексираните територии. Голема армия, голема сила, ега и смешниците са тия колхозници.

214

Анонимен

преди 5 месеца

Този сайт не се различава от руската пропагандна преса! Все едно, че четеш руските парцали!

213

Боби

преди 5 месеца

До Анонимен 190 "1268 оръдия се падат за групировка от 430 000 ПО ЩАТ" колега след ерата на варшавския договор се премина към Батальонни Бойни групи(променлив щат) и Корпуси(Бяха Батальони, Полкове и Дивизии с фиксиран щат сега като щат Корпуса е от Полк до няколко Дивизии) Сещаш се че ВДВ примерно има на въоръжение само Д-30 122мм гаубици(десантни), но като го включат в примерно запорожки Корпус ползва 152мм артилерия от другите входящи в корпуса подразделения... Няма писани правила вече...

fallback