Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия отново атакува Одеска област в Южна Украйна с 19 безпилотни самолета и 14 ракети, днес сутринта властите съобщиха, че един човек е бил ранен, а пристанищната инфраструктура е повредена, предаде Франс прес.

Москва "атакува Одеска област с дронове и два вида ракети", уточни губернаторът Олег Кипер в Телеграм, споменавайки няколко удара, включително атака срещу инфраструктурата на пристанището. "Един цивилен беше ранен от взрива", добави той, като уточни, че пострадалият е откаран в болница.

Oще по темата
Според украинската армия Русия е използвала при нападението 19 безпилотни самолета "Шахед" иранско производство, две свръхзвукови ракети "Оникс" и 12 ракети "Калибр". Задействана е била и една подводница според същия източник.  Всички безпилотни самолети и 11 ракети "Калибр" са били свалени от противовъздушната отбрана, курортният град е претърпял "значителни" щети. В хотелска сграда е избухнал пожар, който бързо е бил потушен.

Две от 11-те ракети "Калибр" са били унищожени в Николаевска област и Кировоградска област. Ракетите "Оникс" са унищожили складове за зърно, без да причинят човешки жeртви. Армията съобщи и за складове и предприятия в предградия на Одеса, пострадали от падащи отломки.

Руските сили нанасят редовно удари по този черноморски регион на Южна Украйна, където са разположени инфраструктурни обекти, свързани с търговията по море, припомня АФП. Атаките зачестиха след отказа от зърнената сделка през юли.

В същото време губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт съобщи, че украинско нападение с дрон е причинило щети на административна сграда и няколко частни жилища. Засега няма данни за мащабите на нападението и информацията не може да бъде проверена от независим източник, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Боби

преди 7 месеца

До александр морозов С-300/400 когато са разположени на постоянни площадки не на полево развръщане ползват 2 устройства наречени Вишки: 30 и 60м високи. На 30м се монтира прицелния радар(намалява се ефекта от близостта на земята и се увеличава радиуса на откриване на нисколетящи цели) на 60м вишка се монтира спец нисковисочинен радар който да открива въпросните крилати ракети. На теория един радар вижда нисковисочинна цел(25м височина над земята) на 40км - Реално С-400 открива ракета на 30км мах

85

Боби

преди 7 месеца

До александр морозов Слънцето излъчва 4 вида вълни/частици - Алфа Това са водородни и дори хелиеви ядра, Бета това са електрони и Светлина включително ренген или Гама излъчване. Четвъртия вид са екзотични започва се от нутрони и се стига до Х бозони Алфа и бета излъчването се влие от магнитния щит на земята Гама/Ренген се поглъща от озоновия слой а Неутроните и други подобни да се радваме че се токова изчезващо малко защото ако бяха повече 100% хората щяха да знаят какво е Неутрона Ядрена Бомба

84

Боби

преди 7 месеца

До 84 85 86 Сторм Шадоу(и братовчеди) не случайно е с подобна форма - Да това е стелт технология. Стелт(по точно радиопоглъщащото покритие) пази от основно Сантиметрови радари защото както знаем не се влияят от Атмосферните условия. Защо Панцир С1 е толкова ефективен радарите са в дециметров обхват. С-300 и С-400 основния прицелен радар е в сантиметровия а допоълнителния в дециметров. При атаката над сухия док 10 ракети Сторм Шадоу - Панцир свали 5; С-400 една и МиГ-31(патрулен полет) една

fallback