Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинските сили осуетиха през нощта руска атака с дронове в Киев, съобщиха украинските военни власти, които на този етап не съобщават за жертви или разрушения, предаде Франс прес.

"Снощи врагът атакува Киев", използвайки безпилотни самолети, съобщи в "Телеграм" Сергий Попко, ръководител на местната военна администрация.       "Всички въздушни цели бяха открити и унищожени", докато се приближаваха към Киев, добави той. "Според текущата информация в столицата не е имало жертви или разрушения", каза още Попко.

По-рано през нощта в Киевска област беше задействана въздушна тревога и военните власти призоваха жителите да останат на закрито. Според служителя това е "вече (шестата) атака с дронове срещу столицата през този месец". На 13 юли властите съобщиха, че при нощните удари на дронове по Киев е загинал най-малко един човек, а четирима са били ранени.

Вчера Русия каза, че обмисля "строги ответни мерки" след атаките с дронове срещу Москва и Крим, за които пое отговорност Украйна.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 10 месеца

"вече (шестата) атака с дронове срещу столицата през този месец" - но нацисти на украинците, да не се объркате ;-)

55

Ричарт

преди 10 месеца

В страната ни непрекъснато спада приръста на населението. Затова трябва България да стане втора родина на хора които не искат войната от Украйна и бившите републики на Съветския Съюз. В страната ни те няма да воюват помежду си. Но Азиатци и Африканци да ходят при колонизаторите си в Европа. Ако имат известни учени,доктори или спортисти може да ги приемем. Так и в САЩ проучват емигрантите.

54

Боби

преди 10 месеца

До Кравар Евроатлантик Съгласен съм с теб: Най-добре Ъкраинските Неонацисти да си убират миризливите торби и да се изнасят от ЛНР, ДНР, Ростовска и Херсонска Области гласували да напуснат "Незалежна Ъкрайна", стига толкова цивилни жертви. Практически ежедневно ВСУ или Неонациски Части на ВСУ обстрелват цивилни обекти в ЛНР, ДНР и дори Южните области на Русия.

fallback