Снимка: архив, БГНЕС

Според британски военни експерти на руските окупационни сили в Южна Украйна вероятно се налага да намалят количеството на артилерийските си боеприпаси, за да останат оперативни, предаде ДПА.

Още по темата
Въпреки украинската офанзива е малко вероятно украинските военни да са пробили основните руски отбранителни линии, се казва в ежедневната разузнавателна сводка на британското министерство на отбраната.

Украинският плацдарм откъм окупираната от руските сили страна на река Днепър в Херсонска област представлява допълнително предизвикателство за руските командири, се казва в сводката. Във военната стратегия под плацдарм се разбира сухопътна зона откъм противниковата страна на дадено препятствие (в този случай река - бел. ред.), която е завзета или предстои да бъде завзета и може да осигури опорна точка за по-нататъшни настъпления.

Руските командири "вероятно са обезпокоени от уязвимостта на югозападния си фланг", се казва в документа.

Британското ведомство публикува ежедневна информация за войната и нахлуването на Русия в Украйна началото на инвазията през февруари 2022 г. Москва обаче отхвърля твърденията на Лондон като дезинформация, отбелязва ДПА.
(БТА, Симеон Томов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase