Снимка БГНЕС
fallback

Украйна води отбранителни боеве срещу руските атаки близо до източния град Купянск, като същевременно отбеляза постепенен напредък близо до град Бахмут.

"Два поредни дни врагът атакува активно в района на Купянск в района на Харков. Ние сме в отбрана", каза заместник-министърката на отбраната Ганна Маляр. „Водят се ожесточени битки, а позициите... се сменят по няколко пъти на ден“, добави тя.

Украйна миналия месец започна дългоочакваното контранастъпление, след като натрупа западни оръжия и офанзивни сили. Тя обаче призна за тежки битки и призова съюзниците да осигурят повече далекобойни оръжия и артилерия.

Маляр отбеляза, че украинските сили "постепенно се придвижват напред" близо до Бахмут, превзет от Русия през май. "Има ежедневно настъпление на южния фланг около Бахмут. На северния фланг се опитваме да задържим позициите си, врагът атакува", каза тя.

Oще по темата

„В самия Бахмут ние обстрелваме врага, а врагът обстрелва нас“, каза Маляр. „Постепенно се придвижваме напред в района на Бахмут. Има ежедневно настъпление на южния фланг около Бахмут. На северния фланг се опитваме да задържим позициите си, врагът атакува“, каза Ганна Маляр в Telegram .

Градът, който някога е имал 70-хилядно население и е известен със своето пенливо вино и солна мина, е унищожен от най-дългата и кървава битка на войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

СлафаАгурина

преди 10 месеца

да бе да. Еднаж руснаците напредната. Еднаж украинците отстъпят. Та като резултат 33% от Целината, Реките, Мините и Заводите са ръцете на РФ. Като зеленистите са на ход те редовно купища боеприпаси, камари оръжия и стотици ранени

53

Анонимен

преди 10 месеца

Тоя се радва че армията им вече 2 седмици е неспособна да завземе 2 ниви за повече от 2 часа...

52

Анонимен

преди 10 месеца

Много ухилен на снимката, сигурно е на черешата, а не като във Вилнюс, приластен и изоставен.

fallback