Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия продължава да настъпва в районите на Бахмут, Мелитопол и Бердянск. На места въоръжените сили на Украйна са завзели позиции и се укрепват на тях, съобщи Укринформ.

Още по темата
Информацията е от пост в социалната мрежа "Фейсбук" на генералния щаб на украинската армия. От там отбелязват, че отбранителните сили са отвоювали територии в районите на Новоданиловка - Широка Балка и Мала Токмачка - Новопокровка, като са се укрепили на завзетите бойни позиции, поддържат артилерийски огън по неидентифицирани вражески цели и прилагат противобатарейни контрамерки.

Врагът оказва яростна съпротива, като придвижва бойни части към фронтовата линия и използва активно бойните си запаси, съобщава още Укринформ.

"В Бахмутския сектор нашите бойци продължават да предприемат настъпателни действия на север и на юг от Бахмут. Тук, на южния фланг на офанзивата, имаме частичен успех. Бойците ни се укрепват на завзетите позиции", обявиха от генералния щаб на украинската армия.

От 24 февруари 2022 г. (началото на войната в Украйна - бел. ред.) до днес отбранителните сили на Украйна са елиминирали около 236 040 руски нашественици, посочва Укринформ.

Тези данни не са потвърдени по независим път.
(БТА, Иво Тасев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase