Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Украйна Зеленски ще посети утре Истанбул, за да се срещне с президента Ердоган, съобщи „Хюриет“.

Турция, която привлича вниманието с посредническата си роля във войната в Украйна, ще приеме утре президента на Украйна Зеленски, съобщава вестникът.

По време на срещата ще бъдат обсъдени войната в Украйна и двустранните отношения.

Очаква се срещата да бъде посветена на изтичащата сделка за превоз на украинско зърно през Черно море, както и на срещата на върха на НАТО през следващата седмица, се казва в съобщенията.

Анализаторите очакват Зеленски да настоява пред Ердоган да даде зелена светлина за членството на Швеция в НАТО преди срещата на върха на алианса на 11-12 юли в литовската столица Вилнюс.

Както Зеленски, така и Ердоган също така искат да удължат срока на споразумението с Русия, съгласно което по време на войната на Украйна беше позволено да доставя царевица и други зърнени култури на световните пазари.

Ердоган се опитва да използва добрите си работни отношения както със Зеленски, така и с руския президент Владимир Путин, за да се опита да посредничи за прекратяване на войната.

Турция организира два ранни кръга на мирни преговори и настоява за още преговори.

Западните правителства обаче се притесняват от засилващите се икономически връзки на Турция с Русия. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 10 месеца

Браво на Радев.

31

Анонимен

преди 10 месеца

А Ердоган знае ли?

30

Слепок

преди 10 месеца

Зеления *** още ли е жив? Няма страшно. Като отиде в Турция ще го посрещнат с чаламба. И така ще го изпратят - пак с чаламба.

fallback