Снимка: БГНЕС

Украинската служба за вътрешна сигурност (SBU) съобщи по-рано в петък, че е прихванала телефонно обаждане, доказващо, че руска "диверсионна група" е взривила водноелектрическата централа "Каховка" и язовира в Южна Украйна.

Аудио от минута и половина, публикувано в Telegram, включва двама неидентифицирани мъже, които изглежда обсъждат последиците от бедствието на руски.

В разговора първият говорител започва с думите:

"Новини. Вчера в Telegram канала имаше видео - там стои войник, със закрито лице, в униформа. И казва, че няма наводнения, че хората живеят нормално. А зад него има прозорец и се вижда, че водата е до колене.”

Вторият говорител казва:  "Смешно е. Заради това, че водноелектрическата централа е разрушена?“

Първи говорител: "Да. Основният проблем е, че водноелектрическата централа охлажда ядрения им реактор."

Втори говорител: "Това е добре. Сами си го направиха."

Първи говорител: "Нашите момчета го направиха. Не бяха те, а нашите."

Втори говорител: "Наистина ли е наш човек? Казаха, че хохолите (унизителен термин за украинците) са го взривили."

Първи товорител: "Не са го взривили. Нашата диверсантска група е там. С този язовир искаха да всеят страх. Не мина по план. Стана по-тежко, отколкото бяха планирали."

Втори говорител: "Това ще бъде като в Чернобил, нали?"

Първи говорител: "Построен е през 50-те години на миналия век. Падна бързо, падна."

Ройтерс съобщава, че СБУ не предоставя повече подробности за разговора или участниците в него. Службата съобщи, че е започнала наказателно разследване за военни престъпления и "екоцид".

"Нашествениците искаха да изнудват Украйна, като взривиха язовира и организираха причинена от човека катастрофа в южната част на нашата страна", се казва в изявление.

Русия и длъжностните лица, които тя наложи в окупираната Украйна, обвиниха Киев за разрушаването на язовира, но не предложиха доказателства.

Коментари Напиши коментар

144

777

преди 2 месеца

Хахаха, те и на Бойко прихванаха не един, а няколко компрометирани разговора, за Мишо Бирата, за Ваньо Танов, но казват, че такива разговори много лесно се манипулират. Но щом става въпрос за хохлите, веднага е обявено за истина. Иначе един руски генерал много ясно го обясни. Брегът на който са руските военни е 15 метра по нисък от брега на който са укрите. Било е ясно кои ще пострадат. Така, че да не ми говорят, че руснаците ще взривят стената, след като е ясно, че ще се наводнят.

143

Укри

преди 2 месеца

Не сте хора, само трепане за вас

142

Анонимен

преди 2 месеца

dnes.UA :) Благодарим за поредния укро фейк!