Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Министерството на отбраната на Русия отрече съобщенията, че украинските сили са направили пробив на различни места по фронтовите линии и подчерта, че военната ситуация е под контрол.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е одобрен план за реформиране на наказателната и правоприлагащата система на Украйна.

Oще по темата
Москва реагира, след като руски военни блогъри съобщиха в Телеграм за украинско настъпление на север и юг от Бахмут, като някои предполагат, че е започнала дългоочакваната контраофанзива на украинските сили.

Според ведомството ситуацията в района на т.нар. специална военна операция, както Русия определя войната, е под контрол, предаде БНР.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му има нужда от повече време, за да предприеме контраофанзива в окупираните от Русия територии, тъй като армията очаква доставката на обещаната военна помощ.

Снощи руските войски са продължили нападенията си в и около град Бахмут с подкрепата на изтребители, съобщи украинското командване.

За нови руски атаки се съобщава и в Маринка.

Общо около 30 атаки на руски военни са били регистрирани в източния участък на фронта край Бахмут, Маринка, Авдеевка и Лиман, се казва в доклада на генералния щаб.

През изтеклото денонощие руските сили са нанесли шест ракетни удара по Славянск, Констатиновка и Запорожие.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски обяви стратегически план за реформиране на правоохранителната система на страната. Той включва фундаментални промени на всички правоохранителни органи до 2027 г-

"Казано на разбираем език, ние трябва да осигурим система за гарантиране на законността и реда, която да кореспондира с целите ни за бързо присъединяване към ЕС. Доверието вътре в държавата и доверието към държавата се гради върху доверие в онези, които действат от името на държавата. Прокуратурата и органите на правоприлагането са ключови в тази задача", каза Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 1 година

Украйна ще влезе в НАТО след атомната бомба. Всички заедно в небесното НАТО

50

Наближава

преди 1 година

Ден Пабегай из Бахмуте

49

Анонимен

преди 1 година

Почнали си изтребтели в Бахмут? Сигурно града е толкова голям, че не им стига горивото да стигнат до края му и да се върнат.

fallback