Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинските сили, отбраняващи Бахмут, са подложени на засилващ се натиск от руските сили, съобщи днес британското военно разузнаване, като отбеляза, че ожесточени боеве се водят в града и околностите му, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Украйна подсилва района с елитни части, докато руската редовна армия и силите на частната военна компания "Вагнер" са напреднали още повече в северните предградия на Бахмут, отбелязва британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка в "Туитър".

Два ключови моста в Бахмут са разрушени през последните 36 часа, а контролираните от украинците пътища за снабдяване са все по-ограничени, допълва разузнаването.

Руската артилерия подложи на масиран обстрел вчера последните пътища, извеждащи от Бахмут, с цел да завърши обкръжаването на обсадения град и да приближи Москва до първата й значителна победа от половин година, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Десислава Иванова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

331

Za победу!

преди 1 година

Зеленият н,аркоман и корумпираната му крадлива укрофашистка шайка н,асрани от страх и ужас. Добре че е Брендо да го снабдява с качествена дизайнерска дрога, зеленото джудже да се дрогира на воля! Руската армия упорито напредва и бавно смила укрофашагите. Укро пушечното месо е на свършване. Фашисткият режим в Киев вече лови жени, деца на 15-16 години и старци от 65-70 години, за да ги праща за пушечно месо на Източния фронт в Донбас!Za победу! Работайте, братухи!!!

330

Анонимен

преди 1 година

До реално.Точно така ей зелето за това реве,че му трябват танкове самолети и артилерия.Пследно се изцепил,че трябва и войници на НАТО да идват да умират е Украйна.Е що така бе нали побеждавахте?

329

питанка

преди 1 година

До Преди 70 години да питам като толкова помниш какво е било преди 70г, и знаеш какво точно ще е сега, имаш ли точно инфо , колко ват.н- ика , лично е затрил този твой мил другар и лидер: Ио̀себ Бесарио̀нис дзе Джугашвѝли ??? Двам ти жокер: над 15 000 000 са. И това са хора които са умрели след 1945г !!! оставям те да гадаеш.... Същото комунделите са правили след 9 септември в България.... с елита на нашата нация !!! Да ти имам и сатрапа който ти е идол ?!

fallback