Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Следващите три месеца в Украйна ще бъдат много горещи от гледна точка на военните действия. Това коментира бившият заместник външен министър Милен Керемедчиев пред Нова тв.

Oще по темата
$Вижда се, че и двете страни спряха своето настъпление. Русия първа започна да буксува. Отговорът на Украйна беше, че освободиха 40% от превзетата територия", посочи експертът.

"Вече и двете сили са в окопна дейност. Русия вече е изкопала 200 км окопи по южния бряг на река Днепър. Оттук нататък се окопават за тежка съпротива срещу настъпващата украинска армия. Започва тежка и кръвопролитна война, село по село, квартал по квартал, което ще доведе до много жертви, много разрушения. Но това, което договори Зеленски в САЩ, значи, че двете сили вече имат равни възможности във военен план.

Това значи, че има светлина в тунела, че може да има мирни преговори може би в средата на тази година”, каза Керемедчиев.

"Русия загуби около 30% от своите воини, изпратени в първия етап. Това оголи възможностите на руската армия за професионално подготвени войници. Мобилизацията беше направена по неправилен начин. Смъртността при тези войници е 40 пъти повече, отколкото при професионално подготвените", каза още Керемедмчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Реалност

преди 1 година

Докато всички се правим на големи специалисти и разбирачи, там сега и в този момент умират хора! И войници и цивилни! Деца!И ако всеки от нас разбирачите, получи повиквателна, ще бъдем длъжни въпреки различните си възгледи, да се явим! Ще ни въоръжат и изпратят да убиваме или да бъдем убити! И това ще го решат политиците вместо нас, както в момента го решават политиците на САЩ, УКРАЙНА И РУСИЯ! И никой от нас нама да има право да откаже , както нямат право да откажат и тези, които сега умират!

82

Анонимен

преди 1 година

Голям анализатор, няма що. Накрая ще стане това, което Путин реши.

81

джо

преди 1 година

По всичко си личи, че керимидата си няма хабер от случващото се в Украйна, защото нямаше да ръси подобни тъпни. Първо, виждаме , че укрите плачат за каквото и да е оръжие. При ударите по транспортната система положението ще се влошава, руските войски се доокомплектоват и превъоражават.отделно, окопи се правят точно поради факта, че мобилните групи на ВСУ няма да са толкова ефективни в нападение. Това е напълно резонно действие от страна на руските сили. Всичко се свежда до ресурсите .

fallback