Снимка: БГНЕС/EPA

Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт, въпреки "опасния", по думите ѝ, опит на западните правителства да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.

"Установените от САЩ и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите", се казва в коментар на руското посолство в САЩ, цитирано от ТАСС.

"Независимо от заиграването с опасни и нелегитимни инструменти, сме убедени, че нашият нефт ще продължи да бъде търсен", допълва дипломатическото ведомство.

Още по темата
Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, постигна вчера споразумение за налагане на таван на цената на превозвания по море нефт в размер на 60 долара за барел. Целта на тези страни е да се ограничат възможностите за Русия да финансира войната си в Украйна.

"Ще постигнем нашата цел и икономиката на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си плати и ще понесе отговорност за всички престъпления", написа днес в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак. "Въпреки това трябваше таванът да бъде свален до 30 долара, за да бъде унищожена по-бързо", каза още той.

Коментари Напиши коментар

212

мъск

преди 1 месец

като завладея марс ще ви купувам петрола

211

Антикомунист

преди 1 месец

Тези тъ......паци руснаците с великоимперските си попълзновения така си ос.....ха пътеките , че вместо една просперираща държава, са вече в периферията и никога няма да се върне това , което беше.

210

Читател

преди 1 месец

Г-н Ермак много се съмнявам във вашите цели, защото досега като гледам само вашата икономика е унищожена.