Снимка: GettyImages
fallback

След ожесточени боеве в Донбас, Русия обяви днес, че войските ѝ са превзели село близо до Бахмут и са напреднали допълнително близо до Донецк, предаде ДПА.

Руските въоръжени сили са установили контрол над Андреевка, на около 9 километра южно от Бахмут, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и БТА.

Руската армия се опитва от месеци да превземе Бахмут, който блокира пътя ѝ към Краматорск и Славянск - най-големите градове, които остават под украински контрол в Донецка област, Източна Украйна.

В района са разположени сили на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), наемници от частната военна компания "Вагнер" и редовни руски войски.

Руски военни блогъри обаче казват, че украинските сили все още обстрелват Андреевка.

Руската армия съобщи също за успешно настъпление срещу Водяное - едно от селата на фронтовата линия, контролирано от украинската армия. То се намира между Андреевка и Донецк.

В този район се водят боеве още от 2014 г., което означава, че позициите на двете страни в конфликта там са по-добре укрепени, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 1 година

Долна лъжа и измама, Зеленски освобождава всеки ден по 5000-6000 кв. км.

89

R.A.T.M

преди 1 година

Когато ти пречат паметниците, езика, как се казват улиците и градовете, когато не харесваш празниците, това е сигурен знак, че си безродно куче, което иска на чужда земя да прави своя държава. Е забранихте руския, разрушихте паметниците на Александър Невски и Екатерина II, сега ще си сърбате попарата. Продадохте се за два сребърника на щатите. Нагледен пример какво се случва, когато забравиш откъде си тръгнал. Да покажат украинска монета от 19, 18, 17, 16 век да покажат знаме преди 1917

88

че те

преди 1 година

До Анонимен 103 досега да са се свършили с такива темпове...

fallback