Снимка: БГНЕС
fallback

Русия няма да постигне целта си да унищожи украинската енергийна инфраструктура, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

Той каза това след многобройните руски ракетни удари по-рано днес.

Oще по темата
"Това, което врагът иска, е ясно. Той няма да постигне целта си. Бяха изстреляни 85 ракети, най-вече срещу енергийната инфраструктура", каза Зеленски в кратко видеообръщение. Украинският президент призова гражданите на страната да останат за известно време в укритията си заради опасност от евентуални нови удари.

"Работим, ще възстановим всичко, ще преживеем всичко", обеща той.

Веднага след ударите официален Киев призова страните, участващи в срещата на върха на Г-20 в Индонезия, на която руският президент Владимир Путин не присъства, да окажат натиск върху Москва в отговор на нейните действия.

"Ударени са жилищни сгради, енергийни централи. В очакване сме на принципна реакция от срещата на върха на Г-20", заяви украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 година

Абе, твоят народ пали свещи, какво те интересува Момква?

33

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 35 - у ваше село всички ли сте такива мозъци или ти единствен си умникът на селото?

32

Глух Пор

преди 1 година

до 35- Говориш глупости защото просто не си проверил какъв е генезиса на конфликта в Украйна и как се създадена държавата Украйна. Русия и Путин може да не ни харесват, но конфликта не бе НЕпредизвикан. И не светът дава оръжие и милиарди на Зеленски, а шепа глобалисти.

fallback