Снимка: архив, БГНЕС

Антоновският мост - единствената шосейна връзка между южния украински град Херсон и контролирания от руските сили източен бряг на река Днепър, се е срутил, съобщи днес украинска обществена телевизия, цитирайки местни жители. Засега не са известни причините за срутването на моста, предаде Ройтерс.

Още по темата
Телевизия "Суспилне" публикува снимка, показваща разрушени цели участъци от моста. Най-близкият друг автомобилен мост през река Днепър се намира на повече от 70 км от Херсон. Русия обяви в сряда, че изтегля войските си от западния бряг на река Днепър.

За срутването на моста свидетелстват не само снимки, публикувани днес в социалните мрежи, но и видеозапис на журналиста от в."Комсомолска правда" Александър Коц, предаде руската редакция на Би Би Си.

Видеото на Коц вероятно е заснето от източния бряг на Днепър. "Зад гърба ми са два срутени участъка на Антоновския мост. Вероятно той е бил взривен по време на прехвърлянето на руските сили от западния на източния бряг", казва Коц. Журналистът твърди, че на западния бряг не са останали руски войски, а украинските все още не са стигнали до него.

Официално няма потвърждение за това нито от руската, нито от украинската страна, отбелязва Би Би Си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase