Снимка: БГНЕС

Руските въоръжени сили са завършили изтеглянето на своята групировка от десния бряг на река Днепър, заяви руското министерство на отбраната. По данни на министерството всички руски военнослужещи са преминали на левия бряг на Днепър.

От Министерството на отбраната съобщиха, че по време на преминаването на левия бряг на Днепър не е имало загуби на личен състав, оръжие или военна техника на руската група войски.

На десния бряг на Днепър не е останала нито една военна техника или оръжие.

Въоръжените сили на Руската федерация са заели отбранителни линии и позиции, предварително подготвени на левия бряг на Днепър.

От друга страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че град Херсон в Южна Украйна все още е част от Русия, въпреки напредването на украинците.

"Това е обект на Руската федерация. В него няма и не може да има промени", заяви пред репортери Песков.

Украинските официални лица останаха предпазливи, след като Москва сигнализира, че ще изтегли силите си от западния бряг на река Днепър в Херсон, което би било голям руски провал в региона, който Владимир Путин твърди, че е анексирал.

Запитан от репортери дали сега Русия съжалява за анексирането на Херсон, Песков заяви, че Кремъл "не съжалява" за този ход.

Херсон беше първият голям градски център, който падна в ръцете на руските войски и единствената регионална столица, която неговите сили превзеха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase