Кадър: YouTube
fallback

Най-малко петима души бяха убити и няколко ранени през изминалата нощ при руски ракетен удар по жилищна сграда в южния украински град Николаев, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Oще по темата
„Като циничен отговор на държавата терорист на нашите успехи на фронта, тя удари пететажна сграда, която беше напълно унищожена“, написа в Телеграм ръководителят на областната администрация Виталий Ким, цитирайки предварителни данни за жертви, които по-късно бяха коригирани до петима убити и двама ранени.

На първите разпространени видеокадри на украинските спасителни служби се вижда сграда, разцепена на две, и спасители, които оглеждат отломките.

Вчера Украйна обяви, че си е върнала контрола над дузина села в района на Херсон, откъдето Москва потвърди, че е започнала да изтегля силите си. Украинският президент Володимир Зеленски каза, че са освободени 41 села в Херсонска област, където украинските сили започнаха контраофанзива през октомври.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Жалка работа

преди 1 година

са и някои коментиращи тук. Не може да имаш претенции за компетентност, а граматиката и речниковия ти фонд да са на ниво <Столипиново> или <Факултета>.

32

Нищо ново

преди 1 година

Укронацистите всеки ден обстрелват жилищни квартали в Донбас далеч от фронтовата линия, но западните и нашите медии това не го забелязват. Заосем години обстрел през т.н. разделителна линия нито веднъж наш журналист не отиде в Донбас за да покаже какво се случва там. Жалка работа е нашата ж'урналистика.

31

:(

преди 1 година

Някои от коментиращите тук, радващи се на загинали цивилни, независимо от коя страна, са пълни *** и извeрги - срам ме е, че съм българин...

fallback