Снимка: БГНЕС

Американският актьор Шон Пен даде своя "Оскар" на президента на Украйна Володимир Зеленски по време на посещение в столицата Киев.

Видео, публикувано в канала на Зеленски в Telegram, показва как президентът награждава актьора с Ордена за заслуги към Украйна. По думите му, орденът не е лично от него, а от цяла Украйна.

Когато Пен вади Оскара си от чантата, Зеленски първоначално го отказва, заявявайки "Не, той е твой". Актьорът обаче спори с него: "Чувствам се ужасно. Така че това е едно символично действие. Ако знам, че това е тук, с теб, ще се чувствам по-силен в бинтките."

"Когато победиш, ще ми го донесеш обратно в Малибу", казва още Шон Пен и добавя: "Ще се чувствам по-добре, като знам, че има парченце от мен тук."

Пен, който е известен както с политическия си активизъм, така и с филмите си, избяга от Украйна през март, където снимаше документален филм за конфликта.

По-късно той каза, че обмисля да се присъедини към украинските сили, за да се бие срещу Русия.

От своя страна Кремъл добави Пен и колегата му Бен Стилър към руския "стоп списък", което означава, че сега им е забранено да влизат в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase