Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Русия е претърпяла значителни загуби при атаките си в Източна Украйна и по-конкретно в района на Донецк. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в редовното си вечерно обръщение.

Oще по темата
По думите му Москва готви нови нападения срещу енергийната инфраструктура.

По-рано кметът на Киев Виталий Кличко предупреди, че жителите на украинската столица трябва да са в готовност да я напуснат в случай на пълно спиране на електричеството, отоплението и водата в града, посочва БНТ.

Около 40% от украинската енергийна система са повредени или разрушени от руските удари.

Володимир Зеленски отново разкритикува иранските оръжейни доставки за Русия. Според него без подкрепата на Техеран за Москва Украйна би била по-близо до мира.

Междувременно вестник "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан е имал разговори с високопоставени руски представители с надеждата да се намали рискът войната в Украйна да прерасне в ядрен конфликт.

Белият дом отказа коментар. Съливан беше в Киев в петък, където потвърди подкрепата на Вашингтон за Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

257

Анонимен

преди 1 година

до 292 "Зелю да не се оправдава. Имаше избор на 24.02. Да избегне войната или да се бие.Сам избра да се бие. Стига е ривал. И плюл. И лъгал." - Давам ти същия избор - дай ми 1/3 от имотите си, частите в които са парите и най-ценните ти вещи, включително входната врата и и после плащай за преминаване. Ако случайно гаджетоти/женати/дъщеряти са в тая 1/3, ще ги коментираме само ако са красиви. А, да няма гаранция, че след 1-2г. няма да поискам още. И без да ми мрънкаш и скачаш на бой, нали ;)

256

Зе

преди 1 година

Зелю да не се оправдава. Имаше избор на 24.02. Да избегне войната или да се бие.Сам избра да се бие. Стига е ривал. И плюл. И лъгал.

255

Анонимен

преди 1 година

Кой ли вярва на тази напушена пионка. А сметката му набъбва за сметка на положението на украинския народ,

fallback