Снимка: БГНЕС

Руското ръководство, включително президентът Владимир Путин, остава готово да преговаря за Украйна, увери руският външен министър Сергей Лавров в интервю за филма "Светът на ръба. Уроците от Карибската криза", който беше показан по Първи канал.

"Готовността на Русия, включително на нейния президент, за преговори остава непроменена. Ние винаги ще бъдем готови да изслушаме какви предложения имат нашите западни партньори за намаляване на напрежението, така че ако към нас се обърнат с някои реалистични предложения, базирани на принципите на равнопоставеност и зачитане на интересите на другите, насочени към намиране на компромиси и балансиране на интересите на всички страни, разбира се, пречки от нас няма да има, както винаги е било в миналото“, каза Лавров, цитиран от БГНЕС.

Москва е разтревожена от желанието на Варшава да стане кандидат за разполагане на американски ядрени бомби, изтъкна още Сергей Лавров.

"Полша се натиска за "кандидат" по разполагането на американци ядрените си бомби там. Тази ситуация е много тревожна", каза ръководителят на дипломатическото ведомство.

Според него ново поколение западни политици се опитват безотговорно да си "играят" с ядрената тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase