Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Съединените щати разполагат с доказателства, че ирански военни се намират в Крим и подкрепят пряко руските нападения с дронове срещу инфраструктурата и цивилното население на Украйна, съобщи АП, като се позова на Белия дом.

Oще по темата
Говорителят на Съвета за национална сигурност към американското президентство Джон Кърби каза пред медиите, че Иран е изпратил "сравнително малък брой" военнослужещи на анексирания от Русия през 2014 г. в нарушение на международното право украински полуостров. Задачата им според него е да помагат на руската армия да извършва атаки срещу Украйна с произведени в Иран дронове.

"Информацията, която имаме, е, че иранците са изпратили инструктори и техническа поддръжка в Крим, но руснаците са тези, които" управляват дроновете, заяви Кърби.

САЩ първи разкриха това лято, че Русия купува ирански бойни дронове, които използва срещу Украйна. Техеран отрече да продава дронове на Москва, припомня АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Додо

преди 1 година

Съвсем нормално е, както НАТО подкрепя украинците, така и съюзниците на Русия - Китай, Индия, Иран и Бразилия, а отскоро и натовска Турция, да я подкрепят! Ако това на някой му се вижда странно, или изненадващо, то това си е за него!

51

Моля моля ...

преди 1 година

Значи руснаците не са сами, имат и съюзници. А все ни говорят, че целия свят е срещу тях. На кое да вярваме.

50

Анонимен

преди 1 година

Иранците ако са в Крим помагайки на Русия, се готвят за схватка със САЩ и Израел в една хипотетична бъдеща война. Усъвършенстват безпилотната си авиация за поразяване на кораби, и "железни куполи". Сега е сгоден случай да се изправят реално срещу западните технологии. Всички си пробват новите разработки в този за сега локален конфликт, който с малко повече усилия и от двете страни ще стане по-мащабен?????

fallback